Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

info@etskeblom.nl

Veel Gestelde Vragen

Voor wie is dit?

Relaxed bevallen vanuit Regie volg je als je zwanger bent en behoefte hebt om zelfbewust en met volledige en realistische kennis door de bevalling te gaan. Als je wilt weten wat je kunt, mag, wenst en wilt, dan zit je bij mij goed. Ik help je om te onderzoeken waar jouw behoefte ligt en hoe je dat kunt bewerkstelligen (in samenwerking met je zorgverlener).

Wanneer kan ik dit volgen?

Als je tussen de 18 en 30 weken zwanger bent. Waarom zo vroeg in je zwangerschap vraag je je wellicht af. Dat komt omdat we ook kijken naar hoe je in je zwangerschap zit en hoe jij de ontwikkeling van de baby in je buik kunt optimaliseren, naast standaard dingen als gezond eten en niet roken. Ik maak je bijvoorbeeld bewust van al je rechten met betrekking tot zwangerschap en werk. Wanneer je later in je zwangerschap merkt dat je toch nog graag het programma wil volgen, kan dit natuurlijk ook.

Volg je dit samen of alleen?

Het liefst samen met degene die bij jouw bevalling aanwezig zal zijn. Je mag ook alleen komen maar omdat dit programma is geschreven op jou en diegene die erbij zal zijn om jou te steunen, is het handig als hij/zij ook mee komt. Ben je een alleenstaande moeder, dan is het wellicht fijn om een bevalpartner te hebben die jou kan bijstaan (familie, doula, vriendin).

Is 'RBVR' aangesloten bij de vereniging HypnoBirthing Nederland?

Nee. Relaxed bevallen vanuit Regie is namelijk geen hypnobirthing. We behandelen het wel, want het is een fantastische methode. Waar wij echter vooral op focussen is je meenemen in ‘shared decision making’ waar de zorg vandaag de dag uit bestaat. Je komt in een bevalling voor vraagstukken te staan waar je beslissingen over moet maken omdat je zelf verantwoordelijk bent. Wij behandelen alles wat daar mee te maken heeft, zodat je op dat moment weet wat er gaande is. Kortom: Met hypnobirthing behandel je adem- en ontspanningstechnieken, bij RBVR ook maar vooral dus shared decision making, dus de ‘what if’ scenario’s en hoe daarmee om te gaan. 
Handig om goed te bedenken wat het is wat je wilt leren en voorbereiden voorafgaande aan je bevalling. 

Waarom 4 bijeenkomsten?

RBVR is zo opgebouwd dat de informatie die je per avond ontvangt je uitnodigt om over na te denken #foodforthought. Na elke les heb je zoveel waardevolle informatie gekregen, dat je even tijd nodig hebt om bij jezelf te rade te gaan: Wat vind ik van hetgeen dat ik gehoord heb? Hoe sta ik hier in?
Dat spreekt je neocortex aan (het bewuste deel van het brein). Dan vindt er vervolgens (en dat gebeurt niet direct maar duurt even) een mindset verandering plaats in de diepere lagen van het brein (in een ander gedeelte van het brein: het zoogdieren brein) waardoor je daadwerkelijk positieve gedragsveranderingen voor jezelf creëert.
Dat lukt niet in 1 dag informatie voorziening.

Wat moeten we aan tijdens de lessen?

Je normale kleding. We doen wat oefeningen over de 4 lessen, maar nihil. De lessen zijn vooral ingericht om te luisteren en te kletsen. De oefeningen geef ik je mee voor thuis, de tijd is te kostbaar, die vullen we graag met inhoud.

Hoop geld, een andere cursus is goedkoper

Bedenk goed waarin je wilt investeren. Hoe je door je weeën moet ademen kun je overal leren, en waarschijnlijk veel goedkoper. Dit programma behandeld zoveel meer dan dat. Het is een investering die zich terugbetaald:
A) in het gedrag van jouw pasgeboren baby. Dus hoe het met je kindje gaat. Een baby die uit een moeder geboren mag worden die haar bevalling onder controle heeft is relaxter dan een baby die geboren wordt uit een gestreste / paniekerige / angstige moeder. Je hebt dan een totaal andere hormoonhuishouding dan wanneer je relaxed bent.
B) in jouw lichamelijk en psychisch welzijn / herstel na je bevalling. Als je door je bevalling gaat terwijl je begrijpt wat er gebeurt en weet wat je wel en niet wilt, houd je controle en dat maakt dat je voor jezelf een goede bevallingservaring creëert. De manier van bevallen is van invloed op jouw herstel nadien. Hoe meer regie: hoe beter jouw herstel.

Wat krijgen we nog meer?

Na elke les ontvang je extra's die het programma ondersteunen, denk aan speciaal geproduceerde muziek, podcasts, extra oefeningen, meditaties, links naar interessant naslagwerk.

Mag je pijnbestrijding gebruiken als je RBVR hebt gedaan?

Je mag alles en je MOET vooral niks. Dat is het mooie. Je wordt bewust van wat je zelf wilt. RBVR Geboortecoaches zijn niet anti pijnbestrijding, niet anti ziekenhuizen of anti wat dan ook. Onze visie is: het belangrijkste is dat alles gebeurt zoals jij dat wenst en wilt - in overleg met jouw zorgverlener - zodat jij je goed voelt. Dus als pijnbestrijding daar onderdeel van is dan is dat dus helemaal prima.
Gebruiken veel vrouwen daadwerkelijk pijnbestrijding na het volgen van het programma? Nauwelijks. Dat komt omdat je een mindset verandering doormaakt tijdens de lessen en daardoor de behoefte voor pijnbestrijding niet of minder hebt.

Wordt dit programma ook in mijn omgeving gegeven?

Ja, RBVR Geboortecoaches® zitten over het hele land verspreid. Zit ik te ver weg dan is er altijd een collega die meer in de buurt van jou woont. Je kan hier naar zoeken op relaxedbevallenvanuitregie.nl

Wordt het vergoed door de zorgverzekeraar?

Soms wordt een gedeelte vergoed, dit is afhankelijk van jouw (aanvullende) verzekering. 

"Etske weet op een eigen manier je goed, gedegen en met een open houding mee te nemen in de voorbereiding voor een prachtige ervaring."

Stefan Steeds 

"Wij hebben enorm veel aan de cursus gehad. Veel nieuwe dingen geleerd die ervoor zorgden dat we beide met meer rust de bevalling en de tijd erna in konden gaan. Ewout ging er helemaal blanco in en dacht dat er voor de partner niet veel te leren was. Maar ook hij merkte dat hij er ontzettend veel aan had. Je merkt dat dit helemaal Etske haar ding is en ze vol passie verteld over alle onderwerpen. Ze weet waar ze over praat doordat ze zelf verschillende ervaringen heeft wat betreft bevallen. En wat vonden we het fijn dat niet het reguliere verhaal opgedreund werd, maar juist alle kanten van een verhaal onderzocht waren.
Het was ook interactief met opdrachten waardoor je zelf ook na mag gaan denken wat je ergens van vind en hoe je het zelf wil gaan doen. Enorme aanrader!."

Brenda en Ewout

"Deze cursus heeft me meer zelfvertrouwen en gevoel van regie over het proces van de bevalling gegeven. Ik kijk uit naar een positieve bevalling."

Kristel Steeds

"Wij vinden het jammer dat de cursus afgelopen is. Elke week gingen wij met plezier naar Etske toe. Wij hebben zoveel geleerd, zowel in professioneel opzicht als in persoonlijk opzicht. Ik gebruik de technieken die zij ons heeft geleerd heel vaak binnen de gezinnen waar ik werk. Ik ben kraamverzorgster en zowel tijdens de bevalling als na de bevalling merk ik dat de barende/kraamvrouw hier heel veel baat bij heeft."

Jessie Franken

"Etske is echt een fantastische vrouw met een ongelooflijke passie voor wat zij doet. Ze brengt haar enthousiasme en kennis goed over. Door deze cursus ga je veel zelfverzekerder je bevalling in, met een goede 'know how' van alle opties die er zijn voor jou als zwangere/barende."

Wietske Jansen

"Etske is een betrokken vrouw die vanuit haar ervaringsdeskundigheid en opleiding haar kennis deelt zodat wij van haar hebben kunnen leren hoe we relaxed kunnen bevallen met behoudt van eigen regie. Tijdens de cursus was ze zowel enthousiast als serieus en er was altijd ruimte voor vragen. We hebben het contact als zeer prettig ervaren en fijn dat er een ander stel bij was om te kunnen sparren en andere inzichten te horen."

Gerdien en Rikkert deel 1

"Zoals bij veel bevallingen, ging de bevalling van onze zoon ook niet hoe wij het voor ogen hadden. Doordat wij van Etske geleerd hadden zelf de regie te houden en tijdens de cursus hebben geleerd te bespreken over wat wij wel en niet wilde, stonden we op 1 lijn en kon Rikkert voor mij onze keuzes communiceren. We hebben daardoor een goede bevalervaring gehad."

Gerdien en Rikkert deel 2

Afspraak aanvragen

Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek kun je altijd contact met me opnemen. Als je aangeeft op welke momenten je het beste bereikbaar bent, neem ik zo snel mogelijk contact met je op.