Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

info@etskeblom.nl

Het privé programma is altijd in overleg, dit heb ik dan ook nooit vooruit gepland staan.

“Bevallen vraagt om kennis, actie, zelfvertrouwen en een goede voorbereiding.”
Etske Blom
Programma 3
Privé 

Relaxed bevallen vanuit Regie®

€ 485
Privé programma
 • Je kunt starten vanaf week 18 van je zwangerschap.
 • 4 lessen, verdeeld over 4 weken.
 • 2,5 uu per les (incl. pauze).
 • Geeft je kennis van bewust zwanger zijn (waarbij we de ontwikkeling van je baby in de buik optimaliseren).
 • Incl. hypnobirthing tools, adem- en ontspannigstechnieken, mindset- en mindful oefeningen.
 • Geeft je eigenaarschap over je bevalling.
 • Maakt je krachtiger en geeft je meer autonomie tijdens je bevalling (ook al het medisch is / wordt).
 • Zorgt ervoor dat je precies weet wat je wilt tijdens de geboorte van je kindje.
 • Geeft je inzicht van wat kan en wat niet kan.
 • Na elke les ontvang je een mail met  tips, links, docu's, naslagwerk en meer.
 • Mogelijk deels vergoeding zorgverzekeraar, dit dien je zelf even te checken.
 • Live in Gorinchem of Arkel, bij jullie thuis of online.
 • Inclusief: 1 op 1 sessie van 45 minuten. Jullie kunnen deze zelf met me inplannen tot het moment van geboorte. De sessie is online of telefonisch en echt bedoeld om laatste onzekerheden/vragen te bespreken.
 • Inclusief: Geboorteplan 2.0 (een invulbaar geboorteplan met meer diepgang en verbreding)

​Het mooiste wat je je kind kunt geven is bewust je bevalling voorbereiden en zorgen dat de bevalling soepel verloopt (hoe een bevalling ook verloopt!!). Want geboren worden is intens. Een soepele bevalling zorgt ervoor dat je kindje zachter geboren wordt (en daarvan zul je de vruchten plukken).

Wil jij écht het allerbeste voor je kindje, maar vindt je het niet fijn om een programma met andere deelnemers te volgen? Als je hier een volmondig JA op zegt, lees dan even door. Want het 'Relaxed bevallen vanuit Regie' programma gaat verder dan de standaard. Deze variant is speciaal geschreven voor hen die de geboorte van hun kindje echt bloedserieus nemen. Zij die willen weten wat kan, wat mag, hoe het werkt, hoe zij hun kindje een optimale start kunnen geven, die volledige verantwoordelijkheid willen nemen voor het welzijn van hun kind. Als jij dit zo voelt, dan is het 'Relaxed bevallen vanuit Regie' programma wat voor jou.

Voor wie is dit precies?

Voor jou geldt: je wilt graag controle hebben over je bevalling. De manier waarop je kind ter wereld komt heeft jouw hoogste prioriteit en je beseft dat je daar zelf invloed op hebt. Het maakt niet uit of thuis wilt bevallen, in een geboortehotel, mét pijn bestrijding of zonder pijnbestrijding. Heb jij een medische indicatie of weet je al dat het een geplande keizersnede wordt? Dit maakt allemaal niet uit, het gaat erom hoe jij erin staat. Je kan je bevalling maar 1 keer doen en natuurlijk wil je het dan graag goed doen.Komt dit overeen met hoe jij erin staat? Dan ben jij een persoon waar ik graag mee samen wil werken!

Na dit programma:

 • Zijn  jouw onzekerheden weg, heb je meer zelfvertrouwen en heb je zowaar best zin in die hele bevalling.
 • Weten jullie echt álles van het geboorteproces (kennis is ook rust en dat is precies wat een mom to be nodig heeft om relaxed te kunnen bevallen).
 • Alle mogelijke 'mindfucks' zoals angst voor pijn, controle verlies, uitscheuren of uitputting zijn verdwenen.
 • Beschikken jullie over tools toepasbaar bij elke fase van de bevalling waardoor je relaxter bent en het beval proces beter vordert.
 • Zul je daardoor minder pijn ervaren bij de bevalling.
 • Beheers je de juiste ademtechnieken.

Wist je dat?
80% van de eerste bevallingen eindigen in de tweede lijn, oftewel worden medisch.
De kans daarop is dus aanwezig. Wat absoluut niet wil zeggen dat het dan geen mooie bevalervaring kan worden. Ook bevallingen die totaal anders lopen dan gehoopt, kunnen heel positief ervaren worden. Wat de kans hierop vergroot is voldoende kennis, zelfvertrouwen en een realistisch beeld over geboorte geven. Bij de geboorte wordt niet alleen een baby geboren, maar ook een moeder. 

Het programma RBVR wordt soms vergoed door je (aanvullende) verzekering, check dit zelf even bij je verzekeraar.

Je ontvangt met betrekking tot 'Relaxed bevallen'

 • Hypnobirthing, mindful- en mindset tools in 4 live lessen van 2,5 uur.
 • Adem- en ontspanningstechnieken waarmee jij je lijf onder controle krijgt en houdt.

Je ontvangt met betrekking tot 'vanuit Regie':

 • Je weet wat jij wilt met betrekking tot je wensen, je kunt in samenwerking met je zorgverlener regie houden over jouw lijf en omstandigheden in elk mogelijk scenario. Dus ook als het medisch is of wordt. Je bent in staat om in samenwerking te blijven, in plaats van dat de bevalling, het beleid of de snelheid van medisch ingrijpen je overvalt (wat anderzijds vervelende gevolgen kan hebben)
 • Diepgang met betrekking tot bewust en gezond in je zwangerschap staan om zo de ontwikkeling van jouw kindje te optimaliseren.

Plus

 • Extra ingesproken meditaties
 • Na elke les ontvang je een mail met naslagwerk, links, films, tips en docu's
Hoe werkt het?

Je volgt het 'Relaxed bevallen vanuit Regie' programma 4 ochtenden/middagen of avonden (in overleg met elkaar), bij jouw thuis  op een locatie of online en duren zo'n 2 uur. Dit programma volg je met je partner, daar is de methodiek op geschreven. Maar kan hij/zij door omstandigheden niet komen / ben je alleenstaande moeder, dan kom je alleen (of met je moeder, zus, vriendin, collega). In de tussentijdse weken ga je, al dat niet met jouw partner, op onderzoek uit naar wat jouw eigen wensen en ideeën zijn met betrekking tot de geboorte van jullie kindje.

Wanneer het programma volgen?

Je kunt met het programma starten vanaf week 18 van je zwangerschap. Dan kun je daarna aan de slag met de oefeningen. Maar je mag natuurlijk ook later of eerder beginnen.

Wat en waar?

Mijn programma bestaat uit 4 sessies van ongeveer 2 uur. De privé sessies vinden plaats bij jouw thuis of in overleg op een andere locatie/online (afhankelijk van beschikbaarheid).

Annuleren door de cursist

Tot 6 weken voor de aanvangsdatum kun je je deelname kosteloos annuleren. Bij latere annulering ontvang je 75% deelname geld terug. 

Wanneer je je onverhoopt twee weken voor aanvang van de cursus afmeldt, ben je het gehele cursusbedrag verschuldigd.

Algemene voorwaarden
 • Ik heb het recht een bijeenkomst te verplaatsen naar een andere datum, bijvoorbeeld vanwege ziekte of omstandigheden.
 • Het missen van een of meerdere delen van de cursus geeft geen recht op restitutie van deelname geld.
 • De aanbetaling alleen geeft geen recht op de MP3 en/of het trainingsmateriaal.
 • Een wijziging van je boeking geldt als een annulering.

Ben je er klaar voor?

"Etske weet op een eigen manier je goed, gedegen en met een open houding mee te nemen in de voorbereiding voor een prachtige ervaring."

Stefan Steeds 

"Wij hebben enorm veel aan de cursus gehad. Veel nieuwe dingen geleerd die ervoor zorgden dat we beide met meer rust de bevalling en de tijd erna in konden gaan. Ewout ging er helemaal blanco in en dacht dat er voor de partner niet veel te leren was. Maar ook hij merkte dat hij er ontzettend veel aan had. Je merkt dat dit helemaal Etske haar ding is en ze vol passie verteld over alle onderwerpen. Ze weet waar ze over praat doordat ze zelf verschillende ervaringen heeft wat betreft bevallen. En wat vonden we het fijn dat niet het reguliere verhaal opgedreund werd, maar juist alle kanten van een verhaal onderzocht waren.
Het was ook interactief met opdrachten waardoor je zelf ook na mag gaan denken wat je ergens van vind en hoe je het zelf wil gaan doen. Enorme aanrader!."

Brenda en Ewout

"Deze cursus heeft me meer zelfvertrouwen en gevoel van regie over het proces van de bevalling gegeven. Ik kijk uit naar een positieve bevalling."

Kristel Steeds

"Wij vinden het jammer dat de cursus afgelopen is. Elke week gingen wij met plezier naar Etske toe. Wij hebben zoveel geleerd, zowel in professioneel opzicht als in persoonlijk opzicht. Ik gebruik de technieken die zij ons heeft geleerd heel vaak binnen de gezinnen waar ik werk. Ik ben kraamverzorgster en zowel tijdens de bevalling als na de bevalling merk ik dat de barende/kraamvrouw hier heel veel baat bij heeft."

Jessie Franken

"Etske is echt een fantastische vrouw met een ongelooflijke passie voor wat zij doet. Ze brengt haar enthousiasme en kennis goed over. Door deze cursus ga je veel zelfverzekerder je bevalling in, met een goede 'know how' van alle opties die er zijn voor jou als zwangere/barende."

Wietske Jansen

"Etske is een betrokken vrouw die vanuit haar ervaringsdeskundigheid en opleiding haar kennis deelt zodat wij van haar hebben kunnen leren hoe we relaxed kunnen bevallen met behoudt van eigen regie. Tijdens de cursus was ze zowel enthousiast als serieus en er was altijd ruimte voor vragen. We hebben het contact als zeer prettig ervaren en fijn dat er een ander stel bij was om te kunnen sparren en andere inzichten te horen."

Gerdien en Rikkert deel 1

"Zoals bij veel bevallingen, ging de bevalling van onze zoon ook niet hoe wij het voor ogen hadden. Doordat wij van Etske geleerd hadden zelf de regie te houden en tijdens de cursus hebben geleerd te bespreken over wat wij wel en niet wilde, stonden we op 1 lijn en kon Rikkert voor mij onze keuzes communiceren. We hebben daardoor een goede bevalervaring gehad."

Gerdien en Rikkert deel 2