Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

info@etskeblom.nl

Sorry, helemaal vol!
23 mei, 30 mei, 13 juni en 20 juni
Locatie: Arkel
Tijd: 19.30-22.00 uur

Nog 6 live plekken beschikbaar!
04, 11, 18 en 25 juli
Locatie: Arkel
Tijd: 19.30 - 22.00 uur

Nog 8 online plekken beschikbaar!
Datum: 01, 08, 15 en 22 juli
Tijd: 19.30-22.00 uur

“Bevallen vraagt om kennis, actie, zelfvertrouwen en een goede voorbereiding.”
Etske Blom
Programma 2
Live en online

Relaxed bevallen vanuit Regie®

€ 319
Online programma
 • Je kunt starten vanaf week 18 van je zwangerschap.
 • 4 lesavonden verdeeld over 4-5 weken.
 • 2,5 uur per les, inclusief pauze.
 • Max 6 koppels in de Live les.
 • Max 8 koppels in de Online les.
 • Geeft je kennis van bewust zwanger zijn (waarbij we de ontwikkeling van je baby in de buik optimaliseren).
 • Incl. hypnobirthing tools, adem- en ontspannigstechnieken, 
  mindset- en mindful oefeningen.
 • Geeft je zelfvertrouwen en een positieve kijk over je aankomende bevalling.
 • Maakt je krachtiger en geeft je meer autonomie tijdens je bevalling (ook als het medisch is/wordt).
 • Zorgt ervoor dat je precies weet wat je wilt tijdens de geboorte van je kindje.
 • Geeft je inzicht van wat kan en wat niet kan. Je krijgt een realistische kijk op bevallen wat zorgt voor een betere bevalervaring.
 • Na elke les ontvang je een mail met tips, links, docu's, naslagwerk en meer.
 • Mogelijk deels vergoeding zorgverzekeraar, check zelf even of dit in je (aanvullende) verzekering zit.
 • Inclusief: 1 op 1 sessie van 45 minuten. 
 • Inclusief: Geboorteplan 2.0 (een invulbaar geboorteplan met meer diepgang en verbreding)

Ben jij iemand die graag controle heeft over een situatie? Vindt jij het lastig als je denkt aan de komende bevalling?  Je bent niet de enige! 
Lange tijd was het onzin om je voor te bereiden op de bevalling. Opmerkingen zoals 'er is er nog nooit 1 blijven zitten' en 'je kan beter uitgaan van het ergste, dan valt het alleen maar mee' zijn nog steeds aan de orde van de dag. Gedeeltelijk is dit waar, want idd, er is nog nooit een baby blijven zitten en een bevalling valt nu eenmaal niet te plannen. Maar dat wil niet zeggen dat jij je niet kan voorbereiden. Kennis hebben van wat er precies gebeurt, waarom het gebeurt en wat je zelf kan doen tijdens het gehele proces, zorgt voor een betere bevalervaring.  Hoor jij ook vaak opmerkingen als 'ik had totaal geen controle meer' of 'mijn bevalling duurde uren'? Hoe akelig is het om steeds negatieve ervaringen te horen, als vrouwen over hun eigen bevalling praten. Ben jij je ervan bewust dat het helemaal niet zo hoeft te gaan? Sterker nog, een bevalling kan mooi en bijzonder zijn! Een goede bevalervaring is enorm belangrijk voor een goede start, hoe jij dit voor elkaar kan krijgen leer je in het 'Relaxed bevallen vanuit Regie' programma. Een relaxte bevalling waar je grip op hebt, dat wens ik iedereen!

Voor wie is dit precies?

Voor jou geldt: je wilt graag controle hebben over je bevalling. De manier waarop je kind ter wereld komt heeft jouw hoogste prioriteit en je beseft dat je daar zelf invloed op hebt. Het maakt niet uit of  je thuis wilt bevallen, in een geboortehotel, mét pijn bestrijding of zonder pijnbestrijding. Heb jij een medische indicatie of weet je al dat het een geplande keizersnede wordt? Dit maakt allemaal niet uit, het gaat erom hoe jij erin staat. Je kan je bevalling maar 1 keer doen en natuurlijk wil je het dan graag goed doen.Komt dit overeen met hoe jij erin staat? Dan ben jij een persoon waar ik graag mee samen wil werken!

Na dit programma:

 • Zijn jouw onzekerheden weg, je hebt meer zelfvertrouwen en kijk je op een positieve manier uit naar je bevalling.
 • Weten jullie echt álles van het geboorteproces (kennis is ook rust en dat is precies wat een moeder nodig heeft om relaxed te kunnen bevallen).

 • Alle mogelijke 'mindfucks' zoals angst voor pijn, controle verlies, uitscheuren of uitputting zijn weg.

 • Beschikken jullie over tools toepasbaar bij elke fase van de bevalling waardoor je relaxter bent en het bevalproces beter vordert.

 • Weet je (beval)partner precies wat hij/zij kan doen om jouw te ondersteunen ipv machteloos aan de zijlijn toekijken .

 • Beheers je de juiste ademtechnieken die enorm helpend zijn tijdens de verschillende fases van de bevalling.

Wist je dat?
Je baby zal zoveel relaxter door de bevalling heen gaan als jij ook relaxt bent! Baby's die geboren worden uit een moeder die een realistische voorbereiding heeft gedaan zullen meer ontspannen door het geboorteproces heen gaan. Dit heeft van invloed op je hormoonhuishouding die ook bij je baby zijn werk doet. 

Een relaxte geboorte zorgt ervoor dat baby's beter kunnen 'landen'. Ze kunnen beter met prikkels overweg, het hechtingsproces gaat makkelijker en borstvoeding komt beter op gang (als je dit wilt geven).

Het programma RBVR wordt soms gedeeltelijk vergoed vanuit je (aanvullende) zorgverzekering. Check bij je verzekering of dit voor jou ook het geval is.

Je ontvangt met betrekking tot 'Relaxed bevallen'

 • Hypnobirthing, mindful- en mindset tools in 4 live lessen van 2,5 uur.

 • Adem- en ontspanningstechnieken waarmee jij je lijf onder controle krijgt en houdt.

Je ontvangt met betrekking tot 'vanuit Regie':

 • Je weet wat jij wilt met betrekking tot je wensen.
 • Je kunt in samenwerking met je zorgverlener regie houden over jouw lijf en omstandigheden, in elk mogelijk scenario. Ook als het medisch is of wordt.
 • Je bent in staat om in samenwerking te blijven, in plaats van dat de bevalling/het beleid of de snelheid van medisch ingrijpen je overvalt (wat anderzijds vervelende gevolgen kan hebben).
 • Diepgang met betrekking tot bewust en gezond in je zwangerschap staan om zo de ontwikkeling van jouw kindje te optimaliseren.

Plus

 • Extra ingesproken meditaties
 • Na elke les ontvang je een mail met naslagwerk, links, films, tips en docu's
 • Een whatsappgroep met mij en de deelnemers tot 2 maanden na alle geboortes.
Hoe werkt het?

Je volgt 'Relaxed bevallen vanuit Regie' online programma 4 avonden via Zoom of Teams, in groepsverband en duren zo'n 2,5 uur. De lessen zijn interactief, met oefeningen en interactie incl. pauze.  In de online groep zitten maximaal 8 koppels.

Je volgt 'Relaxed bevallen vanuit Regie' live programma op locatie.  Ik maak gebruik van verschillende locaties, kijk even goed waar die van jou gepland staat. Het is fijn als jullie ongeveer 5 minuten van te voren aanwezig kunnen zijn. De lessen zijn interactief, met oefeningen en interactie. Inclusief pauze.
In de Live groep zitten maximaal 6 koppels (afhankelijk van de locatie).

Wanneer het programma volgen?

Je kunt de cursus starten vanaf week 18 van je zwangerschap tot maximaal week 32.
Het beste moment om te starten is vanaf 20 weken.

Annuleren door mij

Ik heb het recht een bijeenkomst te verplaatsen naar een andere datum, bijvoorbeeld vanwege ziekte of omstandigheden.

Annuleren door de cursist

De aanbetaling alleen geeft geen recht op de MP3 en/of het trainingsmateriaal.

Het missen van één of meerdere delen van de cursus geeft geen recht op restitutie van deelname geld.

Een wijziging van je boeking geldt als een annulering.

Tot 6 weken voor de aanvangsdatum kun je je deelname kosteloos annuleren. Bij latere annulering ontvang je 75 % deelname geld terug.

Ben je er klaar voor?

"Etske weet op een eigen manier je goed, gedegen en met een open houding mee te nemen in de voorbereiding voor een prachtige ervaring."

Stefan Steeds 

"Wij hebben enorm veel aan de cursus gehad. Veel nieuwe dingen geleerd die ervoor zorgden dat we beide met meer rust de bevalling en de tijd erna in konden gaan. Ewout ging er helemaal blanco in en dacht dat er voor de partner niet veel te leren was. Maar ook hij merkte dat hij er ontzettend veel aan had. Je merkt dat dit helemaal Etske haar ding is en ze vol passie verteld over alle onderwerpen. Ze weet waar ze over praat doordat ze zelf verschillende ervaringen heeft wat betreft bevallen. En wat vonden we het fijn dat niet het reguliere verhaal opgedreund werd, maar juist alle kanten van een verhaal onderzocht waren.
Het was ook interactief met opdrachten waardoor je zelf ook na mag gaan denken wat je ergens van vind en hoe je het zelf wil gaan doen. Enorme aanrader!."

Brenda en Ewout

"Deze cursus heeft me meer zelfvertrouwen en gevoel van regie over het proces van de bevalling gegeven. Ik kijk uit naar een positieve bevalling."

Kristel Steeds

"Wij vinden het jammer dat de cursus afgelopen is. Elke week gingen wij met plezier naar Etske toe. Wij hebben zoveel geleerd, zowel in professioneel opzicht als in persoonlijk opzicht. Ik gebruik de technieken die zij ons heeft geleerd heel vaak binnen de gezinnen waar ik werk. Ik ben kraamverzorgster en zowel tijdens de bevalling als na de bevalling merk ik dat de barende/kraamvrouw hier heel veel baat bij heeft."

Jessie Franken

"Etske is echt een fantastische vrouw met een ongelooflijke passie voor wat zij doet. Ze brengt haar enthousiasme en kennis goed over. Door deze cursus ga je veel zelfverzekerder je bevalling in, met een goede 'know how' van alle opties die er zijn voor jou als zwangere/barende."

Wietske Jansen

"Etske is een betrokken vrouw die vanuit haar ervaringsdeskundigheid en opleiding haar kennis deelt zodat wij van haar hebben kunnen leren hoe we relaxed kunnen bevallen met behoudt van eigen regie. Tijdens de cursus was ze zowel enthousiast als serieus en er was altijd ruimte voor vragen. We hebben het contact als zeer prettig ervaren en fijn dat er een ander stel bij was om te kunnen sparren en andere inzichten te horen."

Gerdien en Rikkert deel 1

"Zoals bij veel bevallingen, ging de bevalling van onze zoon ook niet hoe wij het voor ogen hadden. Doordat wij van Etske geleerd hadden zelf de regie te houden en tijdens de cursus hebben geleerd te bespreken over wat wij wel en niet wilde, stonden we op 1 lijn en kon Rikkert voor mij onze keuzes communiceren. We hebben daardoor een goede bevalervaring gehad."

Gerdien en Rikkert deel 2