Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

info@etskeblom.nl

Nog 4 plekken beschikbaar!
Donderdag 13 juni, Arkel
Tijdstip 19.30-21.oo uur

“Bevallen vraagt om kennis, actie, zelfvertrouwen en een goede voorbereiding.”
Etske Blom
Workshop

Relaxed bevallen vanuit Regie®

€ 27,50
Workshop
 • De workshop kan gevolgt worden vanaf 15 weken.
 • 1 bijeenkomst.
 • 1 uur voor de introductieprijs van €27,50
 • In groepsverband.
 • Incl. 1 van de ademhalingsoefeningen uit het volledige RBVR programma.
 • Geeft inzicht in wat je zelf kunt doen ter voorbereiding op je bevalling.
 • Geeft je basiskennis en extra verdieping.
 • Geeft je inzicht in wat het volledige RBVR programma voor jou kan betekenen.
 • Geeft je 5 onmisbare tips, die ik heb gemist tijdens mijn zwangerschappen.
 • Deze workshop is ook geschikt als je al ver in je zwangerschap bent en toch nog graag een cursus wilt volgen.
 • Live in Gorinchem en Arkel

  Webinar:
  Maandag 17 juni
  Tijdstip: 20.00-21.30 uur
  Investering: 1,5 uur van je tijd

Het mooiste wat je je kindje en jezelf kunt geven is bewust je bevalling voorbereiden en zo bijdragen aan een soepel verloop van de bevalling.  Want geboren worden en geboorte geven is intens. 

Gefeliciteerd! Jullie verwachten een kindje! Het kiezen van de perfecte kinderkamer is een vanzelfsprekende stap, maar vaak wordt het volgen van een voorbereidingsprogramma over het hoofd gezien. De manier waarop de geboorte verloopt kan echter een grote impact hebben op de start en zelfs op latere leeftijd. Eigenlijk is dit dus veel belangrijker dan alleen het uitzoeken van een hip bedje... In de workshop 'Relaxed bevallen vanuit Regie' leer ik jullie hoe jullie hieraan kunnen bijdragen. Deze workshop is laagdrempelig en interactief, en het stimuleert jullie om bewust na te denken over verschillende belangrijke onderwerpen.

Bij de meeste verloskundigenpraktijken worden voorlichtingsavonden georganiseerd. De workshop daarentegen richt zich meer op onderwerpen zoals: waar komt de angst voor een bevalling vandaan, wat heb ik nodig om op een ontspannen manier te kunnen bevallen, welke actieve rol kan mijn partner aannemen om echt een groot positief verschil te maken tijdens het hele proces van geboorte geven, enzovoort.

De workshop is geen vervanging voor de voorlichtingsavonden vanuit de verloskundigenpraktijk, maar eerder een waardevolle aanvulling. Door beide activiteiten te volgen, krijg je informatieve voorlichting vanuit de verloskundigenpraktijk en een verdiepende benadering met betrekking tot het streven naar een zo ontspannen mogelijke bevalling

Voor wie is dit precies?

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor de Workshop 'Relaxed bevallen vanuit Regie'. Misschien twijfelen jullie of RBVR bij jullie past. Door de workshop te volgen, krijgen jullie een helder beeld van wat RBVR precies inhoudt.

Het kan ook zijn dat jij of je partner niet helemaal overtuigd zijn van het volgen van een volledige zwangerschapscursus. Door deel te nemen aan de workshop, vergaar je basisvaardigheden die van pas komen gedurende de rest van de zwangerschap en bevalling. Zo hebben jullie een duidelijk idee van welke stappen jullie zelf nog kunnen ondernemen en wat essentieel is voor een goede voorbereiding.

Soms kan het voorkomen dat een partner niet meedoet vanwege gebrek aan interesse of vanwege praktische redenen, zoals de thuissituatie. Het kan ook zijn dat je als alleenstaande moeder de workshop volgt. Het is belangrijk om na te denken over wie je wilt meenemen als ondersteuning tijdens de bevalling. Heb je al iemand in gedachten? Dan is het een goed idee om die persoon mee te nemen naar de workshop!

Na de workshop:

 • Heb je 5 tips meegekregen die ik heel graag had willen hebben tijdens mijn beide zwangerschappen.
 • Heb je meer bewustwording over wat een bevalling nu echt inhoudt.
 • Heb je 1 (van de 3) ademhalingstechnieken geleerd die we behandelen tijdens het volledige programma.
 • Hebben jullie genoeg stof om de komende tijd over na te gaan denken.

Wist je dat?

80% van de eerste bevallingen eindigt in de tweede lijn, wat betekent dat ze medisch worden. De kans hierop is dus aanwezig. Dit betekent echter niet dat het geen mooie bevalervaring kan zijn. Zelfs bevallingen die anders verlopen dan gehoopt, kunnen als heel positief worden ervaren. Wat de kans hierop vergroot, is voldoende kennis, zelfvertrouwen en een realistisch beeld over geboorte geven. Bij de geboorte wordt niet alleen een baby geboren, maar ook een moeder.

Door deze workshop op een laagdrempelige manier aan te bieden, hoop ik meer aanstaande ouders het zelfvertrouwen en de tools te geven om jullie samen voor te bereiden op de mooiste dag van jullie leven.

Willen jullie meedoen met een workshop?  Vul dan het formulier afspraak maken in . Graag bij bericht vermelden: Je telefoonnummer, datum & locatie waarvoor jullie je willen aanmelden. 

Plus

Een mooi aanbod als je na de workshop besluit om het volledige RBVR programma te gaan volgen.

Hoe werkt het?

Je volgt de Workshop 'Relaxed bevallen vanuit Regie' in 1 avond, in groepsverband op een locatie of online. Het neemt ongeveer 1,5 uur van je tijd in beslag, ik streef ernaar om niet te veel uit te lopen. Dit workshop volg je met je partner, daar is de methodiek op geschreven. Maar kan hij/zij door omstandigheden niet komen/ben je alleenstaande moeder, dan kom je alleen (of met je moeder, zus, vriendin, collega). 

Wanneer meedoen aan de workshop?

Je kunt de workshop doen vanaf het moment dat je 15 weken zwanger bent. Aangezien de tijdsinvestering relatief klein is, kan je de workshop ook doen aan het einde van je zwangerschap. Het komt nog wel eens voor dat wanneer de bevalling er bijna aan zit te komen, je toch wat angstig wordt of spijt krijgt dat je geen zwangerschapscursus hebt gedaan. 

Wat en waar?

De workshop bestaadt uit 1 sessie van ongeveer 1,5 uur.  Standaard wordt deze in groepsverband gegeven op verschillende locaties en online. De Workshop wordt op dit moment aangeboden in Arkel (praktijk Ruimte) en Gorinchem (Huisartsenpraktijk Gezondheidscentrum Leven en verloskundigenpraktijk de Nieuwelinge). Zie je het om bepaalde redenen echt niet zitten om dit in groepsverband te doen, stuur me dan een bericht zodat we samen naar mogelijkheden kunnen kijken.

Annuleren door de cursist

Tot 2 weken voor de aanvangsdatum kun je je deelname kosteloos annuleren. Na die tijd is het niet mogelijk om het bedrag terug te storten. Wel kunnen we bij uitzonderlijke gevallen kijken naar mogelijkheden om de workshop op een ander moment te volgen.

Annuleren door mij

De workshop gaat door bij aanmelding van minimaal 2 stellen, bij een te laag aantal wordt er gezocht naar een andere oplossing (bijvoorbeeld online les of een andere datum). 

Algemene voorwaarden
 • Ik heb het recht de workshop te verplaatsen naar een andere datum, bijvoorbeeld vanwege ziekte of omstandigheden.
 • Het missen van de workshop geeft geen recht op restitutie van deelname geld.
 • Een wijziging van je boeking gaat altijd in goed overleg. 
 • Je bent verzekert van deelname nadat ik de betaling heb ontvangen.

Ben je er klaar voor?

"Etske weet op een eigen manier je goed, gedegen en met een open houding mee te nemen in de voorbereiding voor een prachtige ervaring."

Stefan Steeds 

"Wij hebben enorm veel aan de cursus gehad. Veel nieuwe dingen geleerd die ervoor zorgden dat we beide met meer rust de bevalling en de tijd erna in konden gaan. Ewout ging er helemaal blanco in en dacht dat er voor de partner niet veel te leren was. Maar ook hij merkte dat hij er ontzettend veel aan had. Je merkt dat dit helemaal Etske haar ding is en ze vol passie verteld over alle onderwerpen. Ze weet waar ze over praat doordat ze zelf verschillende ervaringen heeft wat betreft bevallen. En wat vonden we het fijn dat niet het reguliere verhaal opgedreund werd, maar juist alle kanten van een verhaal onderzocht waren.
Het was ook interactief met opdrachten waardoor je zelf ook na mag gaan denken wat je ergens van vind en hoe je het zelf wil gaan doen. Enorme aanrader!."

Brenda en Ewout

"Deze cursus heeft me meer zelfvertrouwen en gevoel van regie over het proces van de bevalling gegeven. Ik kijk uit naar een positieve bevalling."

Kristel Steeds

"Wij vinden het jammer dat de cursus afgelopen is. Elke week gingen wij met plezier naar Etske toe. Wij hebben zoveel geleerd, zowel in professioneel opzicht als in persoonlijk opzicht. Ik gebruik de technieken die zij ons heeft geleerd heel vaak binnen de gezinnen waar ik werk. Ik ben kraamverzorgster en zowel tijdens de bevalling als na de bevalling merk ik dat de barende/kraamvrouw hier heel veel baat bij heeft."

Jessie Franken

"Etske is echt een fantastische vrouw met een ongelooflijke passie voor wat zij doet. Ze brengt haar enthousiasme en kennis goed over. Door deze cursus ga je veel zelfverzekerder je bevalling in, met een goede 'know how' van alle opties die er zijn voor jou als zwangere/barende."

Wietske Jansen

"Etske is een betrokken vrouw die vanuit haar ervaringsdeskundigheid en opleiding haar kennis deelt zodat wij van haar hebben kunnen leren hoe we relaxed kunnen bevallen met behoudt van eigen regie. Tijdens de cursus was ze zowel enthousiast als serieus en er was altijd ruimte voor vragen. We hebben het contact als zeer prettig ervaren en fijn dat er een ander stel bij was om te kunnen sparren en andere inzichten te horen."

Gerdien en Rikkert deel 1

"Zoals bij veel bevallingen, ging de bevalling van onze zoon ook niet hoe wij het voor ogen hadden. Doordat wij van Etske geleerd hadden zelf de regie te houden en tijdens de cursus hebben geleerd te bespreken over wat wij wel en niet wilde, stonden we op 1 lijn en kon Rikkert voor mij onze keuzes communiceren. We hebben daardoor een goede bevalervaring gehad."

Gerdien en Rikkert deel 2